Chip tuning

2018. augusztus 23. 10:37 - Online marketing Guru

Chiptuning és az autó motorjának kapcsolata

Chiptuning

1.Chiptuning és az autó motorjának kapcsolata

A szívómotorban chiptuninggal nem tudunk kárt tenni,(kivéve, ha rosszul van beállítva), így ebből az következik, hogy a motor teljesítménye nagymértékben fokozható. Azonban vannak a turbós és a kompresszoros motorok, ezeknek teljesítménye még jobban fokozható, bár így rövidebb időn belül elhasználódhatnak a motorok, azonban ezzel tisztában kell lenniük az ezzel foglalkozó tuningcégeknek, akik tudatában vannak azzal, hogy a határokat ne feszegessék túl a motor kíméletessége végett. (kivéve, ha a megrendelő nem kéri ennek ellentétjét) Mindkettő fajta motornál nagyban befolyásolja az élettartamát a sofőr vezetési stílusa, miszerint kíméli-e a járművét, vagy sem. Tehát sok minden a vezetés minőségétől függ, mert egy chiptuningolt autó is hosszú ideig szolgálhat minket, ha kíméletesen bánunk vele, és egy nem chiptuningolt jármű rövid időn belül meghibásodhat, ha nem figyelünk rá oda kellőképpen.

2. Chiptuning és az autó fogyasztása

A rendeltetésszerűen elvégzett chiptuning az autónkon teljes fordulatszámban is optimalizálja a motor működését, így csökkentheti a kocsinak a fogyasztását, akár 100 km-enként 1-2- literrel is akár!A chiptuning nagy részben javítja a motor gazdaságosságát, és a tuningmódszerekkel könnyűszerrel nagyfokú teljesítménynövekedést is elérhetünk.

3. Miért kell külön a chiptuning? Miért nem lehet már egyből gyárilag úgy megvásárolni az autót?

Az idő előrehaladtával válhat világossá az, hogy mennyire időtállóak a műszaki termékek, ezért az autógyárak is igyekeznek jól működő állapotban előállítani a termékeket, belevéve az addigi tapasztalatok alapján létrejött módosításokat. De akkor miért van arra lehetőség, hogy pluszba tudjuk növelni autónk teljesítményét a chiptuninggal? Miért nem egyből így dobják a piacra az autókat? A válasz egyszerű: az autógyárak figyelnek a károsanyag –kibocsájtására, fontos, hogy ez minél alacsonyabb legyen, biztonságosabb vezethetőségre, továbbá a minél hosszabb élettartamra. Követelmény ezeket a szempontokat figyelembe venniük, hiszen széles körben kell kielégíteni a fogyasztók különböző igényeit. Továbbá, ha az autógyár létrehozna olyan gyártmányokat, amiknek megvételét nem mindenki engedheti meg magának, akkor nem a legjobb döntés részükről, ha szándékosan egy gyengébb minőségű terméket dobnak ki a piacra.

4. Jövedelmező a chip tuning cégeknek ha kifizetjük a többletköltségeket?

Nagyon is megéri nekik, mert a profi chiptuningokhoz szükséges berendezésekés szoftverek nagyon költségesek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chiptuninggyik.blog.hu/api/trackback/id/tr7314017570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Chip tuning

alte Ziegel alte Ziegel, riemchen verblender chiptuning riemchen verblender chiptuning budapest yoga barcelona verblender